Spring til indhold

Renovering af 13 fods jolle

Projektet startede med at bygge nogle bukke og få vendt jollen. Efter mange timers arbejde med at få slebet alt den gamle maling af, kunne jeg endelig klargøre til at sprøjtemale hele bunden og fribordet med først primer og efterfølgende gelcoat.

Efter flere ugers arbejde udvendigt, blev jollen vendt og jeg kunne komme i gang med det sjove indvendigt i jollen. Først blev alt revet ud. Incl. dørken (gulvet). Agterspejlev blev forstærket med flere lags glasfiber. Ny dørk kom i og bunden blev fyldt med skum. Nu kunne opbygningen af det nye layout starte.

Opbygningen af det indvendige, samt styrepult, blev lavet i 20 mm. flamingo. Det er let at bygge og forme men sviner ret så meget når man sliber det. Når designet er på plads får alle dele flere lags glasfiber på begge sider. Det giver en utroligt stærk og let konstruktion.

Jeg fik anskaffet en fin 15 hk. 4t. motor som ikke havde kørt meget. Der var lidt udfordringer med at få plads til styringen efter som at jollen oprindeligt ikke var designet til ratstyring. Men efter lidt modificering af hækken lykkedes det. Det færdige resultat blev ikke så ringe endda.